Biesterbos Groep Biesterbos Groep vastgoed & participaties (Ted Biesterbos)

BETROKKENHEID

Op deze pagina vind je de activiteiten gesponsord door Biesterbos Groep tot op heden.

Ryan Clarke gaat naar de Olympische Spelen 2024

Het is gelukt, het doel is bereikt, Ryan heeft zich gekwalificeerd voor deelname aan de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Twee weken lang kijkt de hele wereld naar de Franse hoofdstad en uiteraard kijken wij mee. Van 1 – 11 augustus staat atletiek op het programma in het Stade de France in Saint-Denis. Ryan start op 7 augustus met de 800 m., vanaf 11.45 uur worden de series gelopen. Op  vrijdag 9 augustus om 11.30 uur is de halve finale en het sluitstuk, de finale, wordt gelopen op zaterdag 10 augustus om 19.25 uur. We wensen Ryan heel veel succes!

Ryan in Namibie

Goud voor Ryan in Spanje

Ryan Clarke in voorbereiding op de Olympische Spelen 2024

Dit seizoen gaat het erom spannen. De kwalificatielimiet voor deelname aan de Olympische Spelen 2024 in Parijs moet gehaald worden. Ryan laat ons meebeleven hoe zijn outdoor-wedstrijden zijn verlopen. Is het voldoende voor de kwalificatie?  Lees hier zijn blog!

The Cast presenteert NINE!

Musicalgroep The Cast heeft haar roots in Castricum. Inmiddels bestaat The Cast uit 32 leden uit heel Noord-Holland. Met ondersteuning van professionals zetten deze getalenteerde leden al sinds 1996 steeds weer opnieuw een geweldige productie op de planken. De ontwikkeling van talent krijgt alle aandacht, en ook achter de schermen zorgt The Cast zelf voor de decors, kleding en PR. Voor dit jaar staat de musical NINE binnenkort op de planken (HUIDIGE PRODUCTIE – Musicalgroep The Cast).

Crowdfunding Noorderlicht

De band tussen Biesterbos Groep en café-restaurant Noorderlicht gaat al wat langer terug. Noorderlicht was destijds één van de pioniers op de toen nog zo ruige NDSM-werf in Amsterdam Noord, waar Biesterbos werkte aan de ontwikkeling van dit bijzondere stukje stad. Noorderlicht bood een plek om vrij te zijn, te experimenteren, jezelf te zijn. Om te dansen, te drinken, te eten. Jonge creatieve mensen en changemakers kregen hier een podium om hun dromen te verwezenlijken. Bovendien was Noorderlicht toen al een voorloper van circulair ondernemen en is daar ook meerdere keren voor onderscheiden met de Gaia Green Award.

Na de sloop van het tijdelijke onderkomen in 2022 en na een lang traject van ontwerpen, vergaderen en onderhandelen, gaat Noorderlicht in 2025 starten met nieuwbouw. Maar dit seizoen wil Noorderlicht ook graag haar deuren openen met de vertrouwde programmering in de vorm van een tijdelijk houten paviljoen van 200 m2. De enorme glazen gevel geeft een prachtig uitzicht op het IJ.

Om de kosten voor de huur, opbouw en inrichting van dit paviljoen te dekken, is Noorderlicht een crowdfunding gestart. Vanzelfsprekend ondersteunen wij dit graag. We hebben een mooi bedrag ter beschikking gesteld en kunnen niet wachten tot de deuren deze zomer opengaan!

Stichting Oud-Castricum

De Stichting Oud-Castricum (Welkom bij Stichting Oud-Castricum) zet zich in voor het behoud van het cultuureel-historisch erfgoed van Castricum en Bakkum. We onderschrijven het belang van onderzoek en het toegankelijk maken van materiaal en informatie voor de lokale bevolking. Hiertoe stellen we jaarlijks een bedrag ter beschikking.

En de progressie zet zich voort, Ryan Clarke wint NK-goud op 800 meter

Wat een geweldig resultaat! Ryan wint de 800 meter op het NK atletiek in Breda. Tijd 1:45:74. Wéér een seconde van zijn PR afgehaald. De limiet van 1:44:70 voor deelname aan de Olympische Spelen in Parijs komt in zicht! Zie het artikel in het NHD van 5 augustus 2023 en de berichtgeving van NOS van 29 juli 2023  https://nos.nl/l/2484734

Mooi resultaat van Ryan Clarke bij de FBK Games in Hengelo

Een tweede plaats én een persoonlijk record voor Ryan Clarke op de 800 meter, met een tijd van 1:46,75.
Topprestatie!

Dutch Junior Open – TC Bakkum

Het Dutch Junior Open (Dutch Junior Open – Tennistoernooi in Bakkum), het internationale jeugdtennistoernooi dat jaarlijks in Bakkum gespeeld wordt, is voor ons iets bijzonders. Na jarenlang hoofdsponsor te zijn geweest, hebben we een stapje terug gedaan maar loslaten, dat is geen optie. We dragen dit mooie toernooi, met een altijd veelbelovend deelnemersveld en vele vrijwilligers, een warm hart toe en vinden het dan ook belangrijk om dit te blijven supporten. De jeugd heeft de toekomst, en dat is hier zeker het geval.

Kids in Concert 2023

Ook in 2023 is Biesterbos Groep hoofdsponsor van Kids in Concert, een prachtig lokaal initiatief waarbij ca. 400 kinderen uit Castricum en omgeving op 24 juni een spectaculaire show hebben gegeven. Samen met live-band Shenk Entertainment en zangeres Nienke van den Berg, traden zij onder leiding van Rolien Eikelenboom op in sporthal De Bloemen in Castricum. Maar liefst 1.000 toeschouwers woonden het feest bij.

Hoogtepunt van deze avond was uiteraard de bekendmaking van de netto opbrengst van € 13.600 voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Deze stichting zet zich in voor kinderen met taaislijmziekte.

Zie ook http://www.kidsinconcert.nl.

Ryan Clarke – Op weg naar de Olympische Spelen 2024

Biesterbos Groep sponsort sinds 2021 Ryan Clarke. Deze Castricumse topsporter heeft zich gespecialiseerd in de 800 m. hardlopen en heeft zich ten doel gesteld om in 2024 deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs. Wij willen hem daarbij graag financieel ondersteunen zodat Ryan zich volledig kan focussen op de sport.

Ryan schrijft regelmatig een blog, zodat we op de hoogte blijven van zijn ervaringen en vorderingen. Klik hier om de blog van Ryan te lezen.

Johnny Rep Ronde van Texel

De Johnny Rep Ronde van Texel is een sportieve fietstocht met fondsenwerving voor het goede doel. De deelnemers fietsen 45, 70 of 115 km over het prachtige Waddeneiland Texel. De volledige opbrengsten van het evenement worden gedoneerd aan Het Tesselhuus. (www.tesselhuus.nl). Dit is een aangepast vakantiehuis op het Waddeneiland Texel voor kinderen en volwassenen met ernstige lichamelijke handicaps. Jaarlijks worden gratis vakantieweken aangeboden aan deze mensen, zodat ze even hun problemen kunnen vergeten en kunnen genieten van de mooie dingen in het leven.

Toneelstuk Ma –  Theater Koningsduyn

Na de succesvolle productie Wijn in Theater Koningsduyn, heeft Biesterbos Groep wederom de sponsoring voor een grote productie op zich genomen. Hierdoor kon het indringende toneelstuk Ma gespeeld worden. Het stuk was gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over zijn moeder. Loek Peters, bekend van o.a. de tv-serie Penoza, speelde in deze monoloog de zoon met al zijn dilemma’s, angsten en moederliefde.

Zondagmiddag 18 november 2018 was deze voorstelling te zien in Theater Koningsduyn.

Toneelstuk WIJN –  Theater Koningsduyn

Om een tweetal grote producties te kunnen contracteren die normaliter niet op het podium van Theater Koningsduyn in Castricum te zien zijn, heeft Biesterbos Groep financiële ondersteuning geboden en is in maart de voorstelling WIJN gespeeld voor een volle zaal. In het theaterseizoen 2018/2019 zal de tweede, nog bekend te maken voorstelling te zien zijn. Ook dit belooft een bijzondere productie te worden.

Het BeterBoek – kinderafdeling Rode Kruis Ziekenhuis

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject “Het BeterBoek” voor de kinderafdeling en dagbehandeling van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen, Het BeterBoek helpt hierbij. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden gratis Het Beterboek van Bureau Méteau uitgereikt.

Sint Express Tour 2017

Sinterklaas is er voor ieder kind. Maar het Sinterklaasfeest vieren is niet altijd mogelijk voor alle kinderen in Nederland, vaak door gebrek aan geld. Dit geldt veelal voor kinderen die wonen in opvanglocaties en kinderen die opgroeien in armoede. Speciaal voor hen is er de Sint Express Tour, een onvergetelijk Sinterklaasfeest.

Loading